Національний банк України з сьогоднішнього дня, 10 листопада, ввів в обіг нову обігову пам’ятну монету "Антонівський міст".

Як коментують в НБУ, монета присвячена найбільш згадуваному в часи війни мосту в Україні - одній з трьох ключових переправ через Дніпро в Херсонській області, стратегічно важливому об’єкту для регіону та країни в цілому.

"До річниці визволення Херсонщини від окупантів Національний банк відкарбував монету, яка щодня перебуватиме в обігу і символічно нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії. Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної і єдиної України. Віримо, що незабаром так і буде", - заявив голова НБУ Андрій Пишний.

Screenshot - 10_11_2023 , 16_15_40

Відзначається, що за своїми характеристиками обігова пам’ятна монета "Антонівський міст" ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте її реверс - тематичний та містить стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного лету, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту.

Нагадаємо, рівно рік тому стало відомо, що відразу декілька прогонів Антонівського автомобільного мосту через Дніпро в Херсоні було зруйновано російськими окупантами при відступі.