Польська Pesa Bydgoszcz стала переможцем тендеру на постачання до Румунії 62 нових поїздів на суму 3 млрд злотих (приблизно 676 млн євро). Цей контракт стане найбільшим в історії компанії.

Як пише ЦТС з посиланням на Rynek kolejowy, про перемогу польського виробника було оголошено у Бухаресті напередодні, 30 жовтня.

Тендер включав у себе постачання рухомого складу трьома партіями. Pesa стала переможцем по всім трьом лотам. Крім виготовлення електропоїздів, компанія з Бидгоща також обслуговуватиме рухомий склад протягом 15 років (з опціоном на ще 15 років).

У зв’язку з отриманням нового великого замовлення, Pesa готує найбільші інвестиції у своїй історії - у обсязі близько 112 млн євро, які надійдуть від Польського фонду розвитку.

Замовником у Румунії виступила тамтешня Агенція реформування залізниць (ARF). Електропоїзди планують направити для забезпечення регіональних перевезень у Бухарест, Клуж та Ясси.

Через це, Pesa побудує три сучасні центри для обслуговування всіх 62 одиниць рухомого складу на території Румунії.

Відзначимо, що у вересні поточного року польський виробник мав ще один успіх на румунському ринку. У тендері вже згаданої ARF компанія виборола право на постачання 20 трьохвагонних електропоїздів Inter-Regio.

Також ЦТС писав, що Pesa поставить 132 трамваї для нової лінії в Єрусалимі.