Іранська корпорація Mapna Group заявила про намір постачання протягом наступних 10 років вантажних залізничних вагонів для польської компанії. Рухомий склад буде експлуатуватися у Східній Європі.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Railway gazette.

Про відповідну угоду іранський виробник оголосив місяць тому, 27 вересня. Повідомляється, що договір став результатом перемовин з неназваною польською компанією, які тривали близько року. В Mapna Group відзначили, що польська фірма "була активною в секторах металообробки та залізничного транспорту".

Для початку постачань іранські вагони спочатку мають бути сертифікованими Агентством залізниць ЄС. Якщо це станеться, то Mapna має намір поставити 100 вагонів у перший рік, 200 - у наступний і 300 вагонів на рік, починаючи з третього року дії контракту.

У разі реалізації таких планів, це буде перший європейський експорт для компанії з Ірану, яка раніше постачала рухомий склад до таких країн, як Бангладеш, Китай, Сирія, Судан.

Mapna Group була заснована в 1993 році. На сьогодні, згідно з офіційною інформацією, це група компаній, що займаються розробками та виробництвом теплових і відновлюваних електростанцій, обладнання для газових та парових турбін, нафтогазових, залізничних транспортних та інших промислових проектів, зокрема, вагонів і локомотивів.

Mapna перебуває під санкціями уряду США з 2018 року.