Crowley Maritime Corporation (входить до Crowley Holdings Inc.), американська компанія, що спеціалізується на судноплавстві та логістиці енергоресурсів, підготувала план з постачання зрідженого природного газу судам на газомоторному паливі на виході з Панамського каналу з боку Тихого океану.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Компанія вже отримала дозвільні документи на провадження цієї діяльності від Морського управління Панами (AMP).

Crowley виконуватиме бункерування ЗПГ за схемою "борт-у-борт". Орієнтовно, компанія почне надавати такі послуги у 2024 році. Crowley підготує всю необхідну документацію для безпечного бункерування газомоторним паливом. Також компанія на території каналу надаватиме послуги з охолодження кріогенних танків.

У 2014 році Crowley отримала першу ліцензію від Міністерства енергетики США на постачання невеликих партій ЗПГ із США до країн, що підписали Угоду про вільну торгівлю (FTA) та країни, що не входять до зони вільної торгівлі (NFTA). Потім компанія першою розпочала транспортування малих експортних партій ЗПГ до Пуерто-Ріко.

Минулого року Crowley розширила перелік своїх послуг із відкриттям у Пеньуеласі (Пуерто-Ріко) терміналу навантаження ЗПГ на автогазовози.

В даний час будується найбільша в США бункеровочна баржа ЗПГ об'ємом 12 тис. м3, яка розпочне роботу на східному узбережжі США за довгостроковою тайм-чартерною угодою з Shell.