На вихідних, 21 та 22 жовтня, до українських портів на Чорному морі тимчасовим коридором, оголошеним Україною, зайшли 7 суден. Ще один балкер рухається в напрямку Одеси сьогодні зранку, 23 жовтня.

Як пише ЦТС, згідно даних сервісів моніторингу руху суден, у суботу, 21 жовтня, до одеських портів зайшли судна Rio, Atlas Bey, Doro, True Harmony, Eleen Neptune. Цього ж дня у зворотному напрямку, з портів, вийшли судно для перевезень генеральних вантажів Briza та кейпсайз Jolanda дедвейтом 180,6 тис. Відзначимо, що Jolanda - перше судно такого розміру, яке пройшло новим коридором з українських портів.

Крім того, варто зазначити, що 21 жовтня поки що стало рекордним днем для нового маршруту за кількістю пропущених суден - 7.

У неділю, 22 жовтня, до чорноморських портів України пройшли судна Propus та Anatolian Eagle.

Станом на 9:00 понеділка, 23 жовтня, фіксуємо рух тимчасовим коридором в бік Одеси балкера Mitsos дедвейтом 63,5 тис. т.

Таким чином, згідно власних підрахунків ЦТС (які не є вичерпними і базуються лише на моніторингу даних сервісів Мarinetraffic та Vesselfinder), морським коридором, оголошеним Україною, з 16 вересня до ранку 23 жовтня судна вже пройшли в напрямку до чорноморських портів 46 разів (одне судно, балкер Ida, зробило це вже двічі), а вийшли з портів Одеса, Чорноморськ і Південний загалом 25 суден.