У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що на період дії особливого режиму судноплавства, запровадженого під час воєнного стану, рух суден річкою Дніпро на її судноплавних ділянках здійснюється після отримання дозволу та у світлий час доби, пише ЦТС.

"Щоб отримати дозвіл, необхідно дотримуватись затвердженого алгоритму подачі заяв. Відповідним наказом визначено перелік судновласників, яким дозволено проводити діяльність на судноплавних ділянках столиці", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Департаменті, судновласники, які включені до наказу, мають не пізніше ніж за 7 робочих днів до виходу судна подати до Київської міської військової адміністрації заяву з додатком.

Якщо вихід судна здійснюється регулярно, заяву можна подавати одразу на всі заплановані виходи, але не більше, ніж на один місяць.

Також у Департаменті зауважують, що дозвіл на вихід суден видається комендантом Північної комендатури в електронній формі на кожен тиждень.

У секторі регулювання діяльності внутрішнього водного транспорту Департаменту наголошують, що в разі проведення спортивного чи іншого масового заходу на воді відповідальність за дотримання правил безпеки під час повітряної тривоги несе організатор заходу.

Дозвіл на вихід судна не є дозволом на здійснення підприємницької чи іншого виду діяльності. Такі дозволи (спеціальний дозвіл на користування надрами тощо) отримуються у встановленому законом порядку.