Оператор громадського транспорту Риму ATAC обрав іспанську компанію CAF для укладання рамкового договору вартістю 457 млн євро, що передбачає постачання до столиці Італії до 121 вагона трамваю сімейства Urbos із двома кабінами управління. Початкове тверде замовлення включає 40 одиниць.

Про це пише ЦТС з посиланням на Тransport Рubliczny.

Запропонована CAF ціна була нижчою від суми тендеру на 10%. Крім того, CAF готова поставити перший трамвай вже за 18 місяців після підписання контракту.

Новий рухомий склад замінить вагони трамваю Stanga, які експлуатуються у Римі понад 70 років. Частину вагонів Stanga намічено відреставрувати для використання на туристичному маршруті, який обслуговує історичні пам'ятки міста.

П'ятисекційні вагони трамваю виробництва CAF завдовжки 33,5 м розраховані на 215 пасажирів, з яких 68 зможуть їхати сидячи. Також передбачено два майданчики для пасажирів на інвалідних кріслах-візках.

Нові трамваї будуть оснащені системами кондиціювання повітря, відеоспостереження, підрахунку пасажирів та виявлення перешкод на дорозі, будуть обладнані тяговими акумуляторними батареями для можливості продовження руху на ділянках без контактної мережі на деяких маршрутах.

Порівняно з нині експлуатованими, нові вагони трамвая відрізняються більшою місткістю та низьким рівнем шуму.

У конкурсі, переможцем якого було оголошено CAF, також брали участь компанії Hitachi Rail, Stadler та Škoda Group.

Закупівля трамваїв здійснюється в рамках програми оновлення громадського транспорту Риму.