Швейцарський Берн передасть Львову 11 вживаних трамваїв від місцевої транспортної компанії Bernmobil. Наразі фахівці зі Швейцарії оцінили транспортну інфраструктуру Львова та заявили, що технічно поставка вживаних трамваїв можлива.

Про це пише ЦТС з посиланням на Твоє місто.

Впродовж 9-11 жовтня була проведена оцінка трамвайної інфраструктури міста, перевірка стану колій та їх придатність для трамваїв зі Швейцарії. 

"Далі, на основі всіх висновків і звіту нашого технічного експерта, ми зможемо прийняти рішення щодо подальшої можливості передачі трамваїв Львову", - зазначив голова кооперації посольства Швейцарії Сільван Хунгербюлер.

У департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури додали, що Берн планує безкоштовно передати Львову 11 низькопідлогових зчленованих трамвайних вагонів.

"Із них вісім трамваїв - у робочому стані і будуть курсувати на лініях. Решта три призначені для запчастин. За умови схвалення передачі швейцарською стороною, фізично отримати трамваї ми зможемо вже наступного року", - додали у відомстві.

Транспортна компанія міста Берн - Bernmobil цьогоріч почала приймати нові трамваї Stadler Tramlink, які з листопада виїдуть на маршрути, тому 12 трамваїв Vevey 1989-90 років спишуть із балансу. Один з них місто залишить собі як пам’ять, а решту готові передати Львову.