Vard Marine Inc (входить до групи Fincantieri) представила своє нове морське патрульне судно прибережної смуги класу Vigilance у рамках проекту Team Vigilance на виставці морських оборонних технологій CANSEC-2023 у Оттаві.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Партнерами проекту Team Vigilance стали канадські компанії Heddle Shipyards, Thales Canada, SH Defense та компанія Fincantieri S.p.A.

В рамках ініціативи Team Vigilance патрульними катерами, спроектованими Vard Marine, планується замінити кораблі морської берегової оборони класу Kingston Королівського військово-морського флоту Канади.

Команда Vigilance зараз працює над створенням широкої коаліції канадських компаній, які братимуть участь у суднобудівному проекті. Усі етапи проекту буде реалізовано на канадських потужностях. Для цього Team Vigilance запустила програму для привілейованих постачальників.

VARD обрала товариство ABS Canada як постачальника класифікаційних та інженерних послуг при проектуванні та будівництві малих військових кораблів, патрульних та швидкохідних катерів.

ABS Canada працює над сертифікацією канадської сталі марки CSA, яка використовується в суднобудівних проектах і запланована до застосування при проектуванні та будівництві OPV Vigilance наступного покоління.

Фахівці Team Vigilance вважають, що залучення канадських постачальників з Онтаріо під час будівництва суден допоможе знизити ризики та вартість проекту, а також позитивно позначиться на економічному відродженні місцевої економіки.