Український авіаперевізник SkyUp Airlines отримав дозвіл на оперування на території Сполучених Штатів Америки - сертифікат іноземного авіаперевізника FAR129. Для польотів у повітряному просторі США дозволи надано чотирьом літакам Boeing 737-800 у флоті авіакомпанії. Зокрема, це лайнери з реєстраційними номерами UR-SQB, UR-SQC, UR-SQF та UR-SQP.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію авіакомпанії.

В пресслужбі перевізника уточнили, що в рамках сертифікації отримали DOT approval (дозвіл на провадження господарської діяльності як авіаперевізника на території США), TSA approval (схвалення відповідності вимогам до авіаційної безпеки при повітряних перевезеннях з/до території США) та FAA approval (специфікація оперування Part129).

В компанії додали, що планують розвивати на новому для себе ринку напрямки надання літаків в мокрий лізинг та чартерних рейсів.

Нагадаємо, що раніше український авіаперевізник зареєстрував підрозділ в ЄС (на Мальті) - SkyUp MT. Рейси в Євросоюзі компанія планує розпочати виконувати в 2024 році.

Також після початку російського вторгнення в Україну SkyUp Airlines надає свої літаки у мокрий лізинг іншим авіакомпаніям світу.