Кабінет міністрів України на засіданні 15 вересня вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами та до Порядку державної реєстрації та зняття з обліку транспортних засобів.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Згідно зі змінами, запроваджено проведення практичного іспиту на право керування транспортними засобами категорій A1, А та В1 виключно на майданчиках для навчання з початкового водіння, а категорії В - виключно в умовах дорожнього руху на маршрутах, визначених територіальним сервісним центром МВС.

Також Кабмін розширив функціональні можливості електронного кабінету водія та Порталу "Дія" щодо можливості замовлення в електронній формі послуг з державної реєстрації та зняття з обліку транспортних засобів, видачі тимчасового реєстраційного талону у зв'язку з наданням права керування транспортом іншій фізичній особі або свідоцтва про реєстрацію транспорту кошти на ім'я іншої фізичної особи, яка здійснює поїздку за кордон.

Також в "Дію" додадуть можливості:

- продовження терміну відповідального зберігання номерних знаків перереєстрованих або знятих з обліку транспортних засобів для подальшого закріплення за іншими транспортними засобами власника;

- видачі висновку про можливість нанесення спеціальних індивідуальних ідентифікаційних номерів або дублювання первинних ідентифікацій номерів транспортних засобів;

- обміну посвідчення водія, виготовленого на бланку, на посвідчення водія в електронній формі і навпаки.