В Чернігівській області відкрито рух мостом через річку Снов, який забезпечить пряме сполучення обласного центру з північними громадами - Новгород-Сіверським, Сосницею та Меною.

Як пише ЦТС з посиланням на Мінвідновлення, новий міст - третій та найбільший з модульних конструкцій такого типу, що Агентство відновлення отримало від французької гуманітарної місії (CDCS).

Збірна металева конструкція виготовлялась за індивідуальними параметрами у Франції. Там же на неї одразу нанесли шар дорожнього покриття.

Також будівельники відремонтували під’їзні шляхи до мосту, встановили всі засоби для безпеки дорожнього руху, встановили металеве бар’єрне огородження, знаки, нанесли розмітку.

Як раніше повідомлялося, всі три конструкції модульних мостів завдовжки 68, 34 і 23 метри спроектували спеціально під параметри зруйнованих під час бойових дій переправ у Чернігівській області.

Монтаж двох мостів завершили у лютому 2023 року на дорозі Р-69 Київ-Вишгород-Десна-Чернігів. Щоб Агентству відновлення змонтувати третій - найдовший міст - довелося тривалий час чекати поки спаде рівень води у річці Снов після водопілля.