Докери Західного узбережжя США проголосували за ратифікацію нової контрактної угоди з Тихоокеанською морською асоціацією (PMA), що представляє інтереси роботодавців портової галузі.

Як пише ЦТС з посиланням на Splash, шестирічний договір діятиме заднім числом, з 1 липня 2022 року, та передбачає підвищення зарплатні портовикам на 32% протягом всього терміну дії контракту. Також передбачена виплата одноразового бонусу працівникам за роботу в перші дні пандемії.

Таким чином завершено тривалий період хвилювань в галузі.

"Цей контракт забезпечує важливу основу для майбутньої напруженої роботи з подолання нових конкурентних викликів і продовження позиціонування портів Західного узбережжя як напрямку, який обирають вантажовідправни у всьому світі, - прокоментував президент PMA Джим Маккенна. - Ці порти від Сан-Дієго до Беллінгема протягом тривалого часу були основними воротами для вантажів, які надходять до Сполучених Штатів, і залишають їх, і наші інтереси збігаються в тому, щоб вони могли ефективно й результативно справлятися зі зростанням потужностей, що стимулює економіку та робочі місця".

Тим часом, в Канаді докери портів, розташованих на узбережжі Тихого океану, все ще страйкували в липні, вимагаючи підвищення рівня оплати праці.

Читайте також Deutsche Bahn уклав угоду з профспілкою залізничників, погодившись на збільшення зарплати