Порти Британської Колумбії на Тихоокеанському узбережжі Канади страйкують з 1 липня, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

У страйку беруть участь близько 7,5 тисяч працівників понад 30 портів провінції Британська Колумбія, в тому числі найбільший порт Канади, Ванкувер.

Асоціація, яка представляє інтереси роботодавців у портах, заявила, що вимоги профспілки докерів ILWU Canada "за рамками розумного".

Профспілка у відповідь висловила припущення, що асоціація не зацікавлена у врегулюванні шляхом переговорів, оскільки розраховує на примусове закінчення страйку через інститут федерального посередництва або термінове скликання парламенту для ухвалення відповідного закону.

Переговори між профспілкою докерів та роботодавцями у портах відновилися у суботу, 8 липня, за участю федеральних посередників.

Згідно з даними відстеження суден, станом на 10 липня біля порту Принц-Рупер простоювало в очікуванні чотири контейнеровози, у Ванкувері - дев'ять. Ще 15 суден знаходяться зараз у дорозі до Ванкувера, і дев'ять - до Прінс-Руперта.

При цьому оператори не можуть перенаправити судна на порти узбережжя, що працюють, оскільки відділення профспілки ILWU в США оголосило про відмову приймати перенаправлені з Канади суду з солідарності з страйкуючими колегами.