Міністр транспорту Франції Клеман Бон заявив про підготовку законодавчої пропозиції, яка регулюватиме мінімальну ціну на авіаперельоти в Європейському Союзі. Необхідність цього він обґрунтовує боротьбою зі змінами клімату.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, про це посадовець заявив в інтерв’ю французькому тижневику L’Obs.

Клеман Бон повідомив, що подасть пропозицію про встановлення мінімальної ціни на авіаперельоти колегам із ЄС найближчими днями.

"Квитки на літак за 10 євро, коли ми перебуваємо в розпалі екологічного переходу, більше не можливі. Це не відповідає їхній ціні для планети", - заявив міністр.

"Я відкрито закликаю оподатковувати діяльність, що забруднює навколишнє середовище, щоб інвестувати в екологічний перехід", - додав він.

За словами Бона, уряд його країни також планує збільшити податок на рейси, що вилітають з аеропортів Франції, щоб за рахунок нових надходжень збільшити інвестиції в залізничний транспорт.

Раніше у Франції офіційно заборонили внутрішні авіарейси на коротких маршрутах, які можна подолати на потязі менш ніж за дві з половиною години.

А нещодавно стало відомо, що уряд Бельгії пропонує, щоб європейські країни на рівні ЄС ввели податки на пальне для літаків та на авіаквитки. Отримані податкові надходження хочуть скерувати на підтримку залізничного транспорту.

Нагадаємо, що в минулому році виконавчий директор Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що лоукостер більше не буде пропонувати рейси за найнижчими цінами через різке зростання вартості палива. "Немає сумніву, що на нижньому рівні ринку наші справді дешеві розрекламовані тарифи - за один євро, за 0,99 євро, навіть за 9,99 євро - я думаю, ви не побачите таких тарифів протягом наступних кількох років", - відзначав топ-менеджер.