Транспортна адміністрація штату Каліфорнія California High-Speed Rail Authority (CHSRA) запустила перший етап процедури закупівлі шести електропоїздів, розрахованих на рух зі швидкістю до 350 км/год, оприлюднивши запит на кваліфікацію (RFQ).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Запити на пропозицію (RFP) планується поширити серед постачальників, що пройшли кваліфікацію, в першому кварталі 2024 року.

Перші два поїзди потрібно поставити у 2028 році для статичних та динамічних випробувань та тестових поїздок зі швидкістю до 390 км/год. Ще чотири поїзди мають бути готові у 2030 року - до початку комерційної експлуатації першої ділянки завдовжки 275 км Мерсед - Бейкерсфілд запланованої високошвидкісної лінії Сан-Франциско - Лос-Анджелес.

Контракт включатиме проектування, виробництво, випробування та введення в експлуатацію поїздів та тренажера машиніста з подальшим їх обслуговуванням, а також забезпечення запасними частинами.

На початковій ділянці Мерсед-Бейкерсфілд планується організувати рух 18 пар поїздів з часом у дорозі 90 хвилин. В даний час поїздка залізницею між цими містами займає 3 години.

У перспективі можливе продовження ВШМ до Сакраменто та Сан-Дієго зі збільшенням до 1287 км протяжності коридору, що обслуговує 24 станції.

CHSRA працює з регіональними партнерами з реалізації багатомільйонного плану модернізації мережі місцевих залізниць, щоб привести інфраструктуру залізничної мережі штату у відповідність до сучасних вимог до транспортних послуг.