Німецького контейнерного перевізника Hapag-Lloyd виключено з другого раунду торгів з продажу південнокорейської контейнерної лінії HMM, повідомляють корейські ЗМІ.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Зазначається, що численні джерела в Південній Кореї повідомляють, що єдиний іноземний претендент на покупку HMM - Hapag-Lloyd - був виключений з процесу приватизації державними кредиторами Корейським банком розвитку (KDB) та Корейською корпорацією з підтримки морського судноплавства (KOBC).

Корейське галузеве співтовариство, зокрема, Федерація морської індустрії Південної Кореї (FKMI) та Асоціація розвитку порту Пусан (BPDA), виступили проти участі Hapag-Lloyd у торгах з купівлі HMM. Вони заявили, що "з метою безпеки національної економіки необхідно запобігти контролю іноземної компанії над флагманським корейським контейнерним перевізником".

Заявки на придбання HMM подали п'ять південнокорейських компаній. Це логістична група LX Pantos, Samra Midas group (материнська компанія SM Line, партнера HMM), Harim Group (материнська компанія балкерного оператора Pan Ocean), Dongwon Group та Global Sae-A.

Вартість державної частки оцінюється у суму від 3,8 млрд до 7,6 млрд доларів.