Пасажирів, які вилітатимуть рейсами корейської авіакомпанії Korean Air протягом наступних тижнів, можуть попросити перед посадкою в літак стати на ваги.

Як пише ЦТС з посиланням на CNN, Korean Air є однією з багатьох авіакомпаній у всьому світі, яким потрібно періодично отримувати більш точні дані про вагу літака, включно з вагою пасажирів.

Згідно з повідомленням авіакомпанії, зважити доведеться деяких мандрівників, які вилітають з міжнародного аеропорту Гімпхо (GMP) з 28 серпня по 3 вересня та з міжнародного аеропорту Інчхон (ICA) з 8 по 19 вересня.

І пасажири, і багаж будуть зважені анонімно, тобто ніхто з пасажирів не бачитиме результатів зважування. Потім дані будуть передані до відповідних урядових органів Південної Кореї.

Раніше цього року Air New Zealand виконала подібну програму з деякими клієнтами, які літають на її міжнародних маршрутах.

"Ми знаємо, що стати на терези може бути страшно. Ми хочемо запевнити наших клієнтів, що ніде немає видимого дисплея. Ніхто не може побачити вашу вагу, навіть ми", - сказав тоді представник Air NZ.

Відзначається, що зібрані дані допомагають приймати рішення щодо потреб у паливі та розподілу ваги на борту літаків.

Раніше до зважування пасажирів вдавалися, приміром, Finnair та Air Astana.

У 2021 році головний авіаційний регулятор США - Федеральна авіаційна адміністрація - поставила вимогу перед авіакомпаніями оновити інформацію про вагу пасажирів для планування рейсів. В американській пресі публікувалася інформація з посиланням на неназваного представника авіагалузі, згідно з якою, за останні роки середня вага пасажирів збільшилася на 5-10%.