У Сан-Франциско запустили безпілотні шатли після того, як влада штату схвалила розширення роботи "роботаксі".

Про це пише ЦТС з посиланням на NV Бізнес.

Автобус курсуватиме щодня за фіксованим маршрутом під назвою Loop. Шаттл робить сім зупинок, з'єднуючи житлові райони з магазинами та громадськими центрами.

В автономному транспортному засобі, який не має ані сидіння водія, ані керма, працює супроводжуючий, який при необхідності може керувати автобусом за допомогою ручного контролера.

Шатл може вмістити до 10 пасажирів, працює з 9 ранку до 18 вечора щодня.

"Наявність супроводжуючого на борту дає змогу всім почуватися комфортно. Поки що це просто демонстрація, щоб побачити, який вигляд має безпілотний шатл і як він працює в умовах невеликого об'єму та низької швидкості", - зазначила виконавча директорка Транспортного управління округу Сан-Франциско Тіллі Чанг.

У місті є два шатли, тому один із них може заряджатися, доки інший перевозить пасажирів.

Послуга шатла пропонується в рамках грантової пілотної програми, яка має допомогти оцінити, як автономні транспортні засоби можуть доповнити систему громадського транспорту.

Пілотний проект автономних шатлів було запущено після того, як Каліфорнійська комісія з комунальних послуг дозволила двом конкуруючим компаніям роботаксі, Cruise та Waymo, пропонувати цілодобові пасажирські перевезення у Сан-Франциско.

Шатли експлуатуються компанією Beep.

san-francisco-launches

san-francisco-launches-1