Судноплавна компанія MSC, продовжуючи експансію на ринок вантажних авіаційних перевезень, придбала контрольний пакет акцій вантажної авіакомпанії AlisCargo Airlines, що базується в Мілані.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

MSC планує придбати 100% акцій AlisCargo Airlines на початку наступного року, коли їй буде поставлено Boeing 777F.

AlisCargo почала виконувати комерційні польоти влітку 2021 року, в пандемію, використовуючи пасажирські літаки Boeing 777-200ER як прейтери (перевозячи вантажі загального призначення в переобладнаних салонах повітряних суден), проте її операційну ліцензію було відкликано.

Минулого року MSC створила власний авіаційний підрозділ MSC Air Cargo, але без сертифікату експлуатанта. З початку цього року перевезення на її користь почала виконувати американська авіакомпанія Atlas Air за довгостроковим контрактом мокрого лізингу (ACMI) чотирьох Boeing 777-200FS (літаки мають ліврею MSC Air Cargo).

MSC - не єдина велика логістична компанія, яка в останні роки зайнялася перевезенням вантажів повітряним транспортом. Данська Maersk заявила в червні, що розширює мережу авіавантажних перевезень підрозділу Maersk Air Cargo між материковим Китаєм, Південно-Східною Азією, Європою та США, збільшуючи частоту регулярних рейсів і ввівши в експлуатацію п'ятий із шести Boeing 767F.

Навесні французька група CMA CGM досягла угоди про стратегічне партнерство з авіакомпанією Air France - KLM Martinair Cargo. Наразі компанії проводять інтеграцію вантажних маршрутів та провізних потужностей.