У Казахстані запустили пілотні перевезення до Пакистану, перші вантажівки вже виїхали маршрутом. У двох країнах розраховують, що надалі цей напрямок стане популярним для транспортних компаній.

Про це пише ЦТС з посиланням на Кzinform.

"Ми запустили пілотний проект, і кілька вантажівок вирушили цим маршрутом до Пакистану. При цьому вантаж із Казахстану до Пакистану і назад проїжджає 4 тис. км. Це не така велика відстань у плані регіонального розвитку", - розповів віце-міністр торгівлі та інтеграції Казахстану Кайрат Торебаєв.

Він уточнив, що для підтримки регулярного вантажообігу в безпечному режимі Казахстан наразі веде переговори з пакистанською компанією National Logistics Cell.

Загалом Казахстан та Пакистан мають намір обмінятися переліками товарів для експорту-імпорту.

Казахстан готовий постачати на пакистанський ринок близько 80 найменувань товарів, у тому числі продовольство та сільськогосподарську техніку.

Водночас, Пакистан може забезпечити вихід Казахстану до морських портів для подальшого відправлення продукції до третіх країн.

У свою чергу, для пакистанського експорту до Казахстану основною товарною номенклатурою є продовольство - овочі та екзотичні фрукти.