Кабінет міністрів України передав акції "Вінницького авіаційного заводу" в управління ПАТ "Мотор Січ". Відповідне рішення прийнято Урядом на засіданні 1 серпня 2023 року на пропозицію Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), як виняток, передбачений законодавством.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства економіки України.

Наразі акції Вінницького авіаційного заводу за рішенням суду перебувають в управлінні АРМА. У свою чергу ПАТ "Мотор Січ" за рішенням військових органів було відчужено на користь держави в листопаді 2022 року. Нині "Мотор Січ" управляється Міністерством оборони України.

Як пояснив заступник міністра економіки Олексій Соболев, "Вінницький авіазавод" історично тісно співпрацює з "Мотор-Січчю", виконуючи капітальні ремонти та модернізацію двигунів для гвинтокрилів. У свою чергу, відчужене державою ПАТ "Мотор Січ" виконує важливі завдання з посилення обороноздатності країни. 

"Визнано доцільним передати управління Вінницьким авіазаводом від АРМА до ПАТ "Мотор-Січ". Це забезпечить безперебійну роботу заводу, покращить управління і дозволить обом підприємствам ефективно працювати на оборону України", - зазначив Соболев.