До Вінниці в рамках другого етапу проекту "Цюрихські трамваї" прибув 17-й трамвай Tram2000. Найближчим часом до міста доставлять ще 3 таких трамвая.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Вінницької міської ради.

Загалом Вінниця в рамках цього етапу проекту має отримати до 35 трамваїв Tram2000.

"Незабаром фахівці Вінницької транспортної компанії розпочнуть роботи з його адаптації до українського законодавства, а це: встановлення передніх та задніх поворотів, стоп-сигналів, дзеркал заднього виду, в тому числі лівого, встановлення інформаційної системи, а також - систем оплати проїзду", - йдеться в повідомленні.

Трамваї Tram2000 відрізняються від уже звичних для вінничан Mirage та Karpfen певними технічними характеристиками, а також більш комфортними умовами для пасажирів, перш за все - м’якими сидіннями.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що фахівці Вінницької транспортної компанії під час підготовки до випуску на маршрути індивідуально підходять до кожного вагону.

"Перед випуском на лінії трамваї мають пройти ряд як технічних, так і юридичних процедур. Варто також зазначити, що ці вагони приїжджають до міста у хорошому технічному стані. Ще нещодавно вони перевозили пасажирів у Цюриху", - зазначив заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності Сергій Бузниковатий.

Наразі уже 12 трамвайних вагонів Tram2000 здійснюють пасажироперевезення на маршрутах міста.