Комісія з перевірки мостових споруд розпочала огляд мостів в регіонах, експерти ДП "ДерждорНДІ" провели візуальну перевірку, відеофіксацію та здійснили експрес-інструментальну оцінку стану основних елементів конструкцій трьох об’єктів у Житомирі та Рівному.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Першим об’єктом став шляхопровід у Житомирі. Його збудували ще 66 років тому. Остання реконструкція відбулася в 1977 році. Зокрема, зафіксовано корозію робочої арматури в прогонових будовах і ригелях. Стійки опор мають поздовжні тріщини, відшарування зруйнованого бетону, оголену арматуру", - йдеться в повідомленні.

Комісія також перевіла міст через річку Кам’янка. Він побудований у 1983 році. Металеві стійки руслових опор та балки прогонової будови потребують очищення від іржі і покриття їх антикорозійними фарбами. Берегові опори мають часткове руйнування бетонної поверхні. 

Наступним містом, де працювала Комісія, стало Рівне. Експерти оглянули один із найважливіших мостів, який був побудований ще в 1964 році. Спостерігається руйнування опор, ригелів, асфальтобетону, гідроізоляції тротуарів і швів.

Результати перевірок будуть зафіксовані в актах огляду.

"Комісія продовжує працювати на мостах, які мають важливе значення для логістики та мобільності населення. Акти за результатами огляду будуть розглянуті на засіданні Комісії для ухвалення відповідних рішень", - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Зазначимо, що на державних дорогах Івано-Франківщини також триває обстеження мостів. Перевірки здійснено на мосту через Дністер у селі Устечко, що на дорозі Р-24 Татарів - Кам’янець-Подільський і розпочато на Н-09 Мукачево - Львів.