Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури отримало 18 комплектів модульних мостів американського виробництва, які виготовила компанія Acrow Corporation.

Як повідомили в МІУ, допомога надана в межах проєкту "Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)".

Проєкт RELINC ініційований Україною та Світовим банком. Придбанням та доставкою мостових систем займається Управління ООН з обслуговування проєктів в Україні. Загальна вартість контракту - 23,3 млн доларів США. Вся партія - 18 комплектів мостів - вже в Україні.

Також постачальник модульних мостових систем подарував Агентству відновлення окремий контейнер із обладнанням для встановлення мостів - домкратами та деформаційними швами.

Раніше Україна отримала 9 модульних мостів від неприбуткової фундації The Conflict and Development Foundation (CDF) та фонда Говарда Баффета.

Окрім того, Агентству відновлення було передано 37 тимчасових мостів, 18 комплектів понтонних переправ і 6 катерів для влаштування понтонів від Чехії, Франції, Швеції та Норвегії.

photo_2024-04-19_13-10-36