Страйк у портах тихоокеанського узбережжя Канади, який тривав майже два тижні, з 1 липня до вечора 13 липня, закінчився.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

"Страйк закінчено. Сторони прийняли запропоновані федеральними посередниками умови мирової угоди", - зазначив міністр праці Канади Сімус О’Реган.

Узгоджені умови нової чотирирічної угоди між Асоціацією BCMEA і профспілкою докерів ILWU Canada, що представляє інтереси роботодавців, в портах поки не повідомляються.

Угода ще має бути ратифікована членами обох сторін переговорів.

У страйку брали участь близько 7,5 тис. працівників понад 30 портів провінції Британська Колумбія, у т.ч. найбільших портів Канади, Ванкувера та Принц-Руперт.

Згідно з повідомленням, поширеним OOCL, термінали, що простоювали через страйк, відновили роботу вчора близько 16:30. Компанія попередила, що очікує "значні затори та затримки у вивантаженні та вивезенні контейнерів" у зв'язку з обмеженою пропускною спроможністю причального фронту та автомобільних пунктів пропуску.

За оцінками Торгової палати агломерації Великий Ванкувер, страйк зупинив торгові потоки вартістю 7 млрд доларів. Близько 63 тис. контейнерів зібралися на суднах, які чекали на розвантаження на підходах до портів.