До порту тимчасово окупованого Маріуполя знову зайшло судно "Междуреченськ", яке росіяни використовують для навантаження краденого зерна українських аграріїв.

Як пише ЦТС, про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Росіяни продовжують красти морем наше зерно. Судно "Междуреченськ" знов зайшло в Маріупольській порт, на його борту бетонні укріплення для фортифікаційних споруд і воно буде вантажитись нашим зерном", - зазначив він.

За словами Андрющенка, засоби ідентифікації судна було вимкнено біля акваторії порту.

"Починаємо рахувати, скільки часу піде цього разу на перезавантаження. Якщо росіянам вдасться досягти терміну в добу/дві, наступне судно вже піде з військовим вантажем", - додав радник міського голови Маріуполя.

photo_2023-06-27_20-51-40

photo_2023-06-27_20-51-40 (2)

photo_2023-06-27_20-51-41 (2)

photo_2023-06-27_20-51-41

Відзначимо, що росія планує перетворити Маріуполь на великий логістичний хаб для експорту зерна з тимчасово окупованих територій Донеччини та Запорізької області. Для цього окупанти зносять залізничний вокзал та перебудовують морський порт. "Якщо їм вдасться реалізувати плани, то вони зможуть використовувати це для експорту зерна з окупованих територій Донеччини та Запоріжжя", - зазначав Андрющенко.

Також нагадаємо, що росіяни незаконно включили порти Маріуполь та Бердянськ до Реєстру морських портів росії. Також окупантами запущено процес включення судноплавної ділянки водних шляхів Херсонської області до Переліку внутрішніх водних шляхів рф.