Апеляційний суд розблокував процедуру дипломування моряків за новою системою

Новини 398 переглядів
Facebook0 Twitter

Відсьогодні оновлена система запрацює і моряки знову зможуть отримувати свої кваліфікаційні документи.

Віце-прем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що Шостий апеляційний адміністративний суд своїм рішенням скасував ухвалу Київського окружного адміністративного суду (КОАС) та судді Балаклицького щодо постанови Кабміну №1499 та розблокував процедуру дипломування моряків за новою системою пише ЦТС.

"Це означає, що Адміністрація судноплавства продовжить виконувати свої функції та впроваджувати реформу з дипломування моряків згідно з міжнародними стандартами", - зазначив він.

Кубраков додав, що відповідно до постанови Адміністрація судноплавства сформувала нову комісію для дипломування моряків. Тестування стало відбуватися з урахуванням міжнародних практик та вимог, в електронній формі були встановлені чіткі критерії прийому документів. За пів року, поки працювала оновлена система, моряки отримали 2000 кваліфікаційних документів. 

"Адміністрація судноплавства готувалася до запуску електронного дипломування - щоб моряки, які знаходяться за кордоном, змогли отримувати послуги дистанційно. Але суд заборонив Адміністрації судноплавства виконувати повноваження, що передбачені постановою №1499 і фактично заблокував процедуру дипломування моряків", - підкреслив посадовець.

Відсьогодні оновлена система запрацює і моряки знову зможуть отримувати свої кваліфікаційні документи.

Наверх