Один з найбільших українських постачальників агропродукції на світові ринки - компанія Kernel - повідомила, що збільшує обсяг залізничних перевезень до ЄС. З травня Kernel вийшов на щомісячний експорт у 10 тис. тонн нерафінованої олії, що дорівнює п'яти потягам.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

Протягом попередніх 6 місяців компанія у середньому відправляла за кордон по три потяги.

"Олійні потоки наразі спрямовуємо до Нідерландів у співпраці з партнерами-перевізниками зі Словаччини. Рафіновану олію наливом перевозили залізничними цистернами та відвантажували в Польщі - близько 1,5-2 тис. тонн щомісяця. Зернові культури ми готові експортувати до Румунії, Литви та Німеччини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні компанія повністю покриває власні логістичні потреби у вагонах-зерновозах, навіть додатково розвиває комерційну послугу з надання їх в оренду 

"Тим часом саме зернові вантажі зазнають низки адміністративних обмежень щодо імпорту аграрної продукції до держав-сусідів України. Крім того, така логістика має високу вартість. У сукупності це змусило призупинити відвантаження зернових у європейському напрямку та шукати альтернативу залізничному транспорту, який стає економічно необґрунтованим", - додали в компанії.

Читайте також Нові портові активи та більше автотранспорту: Як змінюється експортна логістика Kernel