Вантажообіг через п'ятирівневі судноплавні шлюзи гідровузла "Санься" (Три ущелини) у Китаї, найбільшої у світі гідроелектростанції на річці Янцзи, становив за 20 років 1,91 млрд тонн.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

За останні два десятиліття через шлюзи, розташовані у верхній течії Янцзи, пройшло понад 993 тис. суден, на борту яких було близько 12,24 млн пасажирів, повідомляє уряд провінції Хубей з посиланням на Адміністрацію з управління рухом суден через "Санься".

Від червня 2003 року, коли суднові шлюзи були відкриті для судноплавства в тестовому режимі, дедвейт суден, що проходять через них, виріс з 1 тис. до 5 тис. тонн.

Обсяг вантажоперевезень через шлюзи також значно збільшився, досягнувши 2022 року 156 млн тонн, що є рекордним річним показником. У 2021 році обсяг перевезень становив 146 млн тонн.

Проект Three Gorges Dam є багатофункціональною системою управління водними ресурсами, що складається з греблі довжиною 2 309 метрів і висотою 185 метрів, п'ятиярусних шлюзів на північній та південній стороні та 34 турбогенераторів сумарною потужністю 22,5 млн кВт.