Турецька логістична група Arkas Logistics оголосила про підписання угоди з Duisburger Hafen (Duisport) та Hupac щодо розвитку залізничного сервісу між терміналами Халкалі (європейська частина Стамбула) та Дуйсбурга.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Arkas Logistics розвиватиме регулярний залізничний контейнерний сервіс до Європи, використовуючи власний парк контейнерів.

Передбачається, що термін доставки контейнерів до одержувачів у Німеччині (регіон Рур-Гебіт), Бельгії та Нідерландах буде скорочено до 7-9 діб.

Компанія вже кілька років активно інвестує у розвиток залізничних перевезень. Минулого року було створено компанію Arkas Rail, покликану стати оператором перевезень із спільного залізничного хабу Arkas та Duisport у Картепі, поблизу Ізміту. Railport має запрацювати наступного року, він також позиціонується як західне закінчення залізниці Баку-Тбілісі-Карс.

Arkas Rail раніше оголосила про інвестиції 38,5 млн євро на придбання п'яти локомотивів європейського стандарту Stadler Rail і розширення парку залізничних фітингових платформ до 800 одиниць.