Залізничники в рамках планових ремонтів за 5 місяців 2023 року відремонтували понад 400 км колії. Найактивніші роботи тривають у Львівській, Київській та Одеській областях.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"Попри війну маємо підтримувати інфраструктуру в належному стані та максимально надолужувати прострочені ремонти. Адже це, у першу чергу, безпека та швидкість доставки пасажирів та вантажів. Загалом цьогоріч планується відремонтувати різними ремонтами 1300 км колій. Третину вже зробили. Також ми готові до відновлення інфраструктури на територіях, які будуть деокуповані після контрнаступу ЗСУ", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко. 

Загалом у січні-травні 2023 року колійники оновили 227,7 км залізничних шляхів середнім ремонтом та 175,8 км - капітальним. 

Зокрема, завершено капітальний ремонт колій на перегоні Свалява-Вовчий та на станції Глинна-Наварія у Львівській області, а також на дільниці Мотовилівка-Васильків  поблизу столиці.

"Активно триває капремонт колій на перегонах Любомль-Мацеїв на Львівщині, Вільногірськ-Ерастівка на Дніпропетровщині та Подільськ-Чубівка на Одещині", - додали в УЗ.

На цих напрямках роботи завершаться в червні-липні.

У 2022 році "Укрзалізниця" відремонтувала загалом 1094 км колій, з яких 625,1 км - середнім ремонтом та 468,9 км - капітальним.