"Укрзалізниця" сформувала постійний запас дизельного пального на 60 діб, повідомив голова правління АТ УЗ Євген Лященко.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

"В квітні-травні 2022 року в нас залишки були десь максимум на п’ять діб. Зараз маємо запас більше ніж на 60 днів", - зазначив він.

За словами Лященка, на сьогоднішній день увесь обсяг постачання дизелю для безперебійної роботи залізничної галузі забезпечують прямі контракти з іноземними виробниками.

"Саме завдяки контракту з Orlen та ExxonMobile ми першими в Україні почали привозити дизель через північні шляхи, а не через Констанцу", - підкреслив голова правління АТ УЗ.

Лещенко додав, що коли наприкінці 2022 року з’явилися чутки, що Європа не зможе забезпечити нафтопродуктами себе та Україну, коли УЗ отримала рекомендації від Мінекономіки мати якісь залишки, було закуплено додаткові 2 танкери в Exxon.

"Зберігали дизель у Клайпеді, щоб це було безпечно й щоб мати резерв. Ми досі споживаємо ці залишки, бо найгірші прогнози не збулися. Але з погляду ризик-менеджменту ми свої потреби повністю забезпечили. І зараз продовжуємо працювати тільки з кінцевими виробниками, бо вони прозорі та дають найкращу ціну", - підсумував очільник "Укрзалізниці".