"Укрзалізниця" та одна із найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen (Польща) домовились про стратегічне співробітництво щодо постачання польською компанією дизпалива для потреб української економіки. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що МІУ працює над системним розв’язанням питання насичення українського ринку необхідною кількістю пального. Одним з ключових рішень стали прямі довгострокові договори з найбільшими виробниками пального в Європі та світі. 

Перехід на стратегічний вимір співпраці став можливим завдяки успішному досвіду постачань Україні польською компанією пального в останні місяці.

"Ми розуміємо, що розв’язати проблему нестачі пального виключно силами бізнесу дуже складно. Тому було прийнято рішення про залучення на український ринок великих нафтових компаній та підписання з ними прямих довгострокових договорів. На сьогодні вже є домовленості про довгострокову співпрацю з польською компанією PKN Orlen, однією з найбільших нафтопереробних компаній в Східній Європі. Зокрема, йдеться як про системні, так і про оперативні поставки пального. Таким чином, ми розраховуємо не тільки на покращення ситуації з нестачею, але й зменшення ціни дизелю на АЗС", - підкреслив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також міністр інфраструктури додав, що вже найближчим часом ключові потреби країни у пальному - потреби Збройних Сил України, аграріїв, промисловості та цивільного населення - будуть забезпечені. 

Разом з тим, УЗ працює з іншими великими постачальниками нафтопродуктів для насичення української економіки необхідною кількістю пального.