Wizz Air заявив про намір збільшити використання своїх літаків до більш ніж 12,5 години на день. Цей показник є рекордним для авіаційної галузі, оскільки зазвичай авіакомпанії не використовують авіалайнери так інтенсивно.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

У 2023 фінансовому році Wizz Air у середньому використовував свої авіалайнери по 11 годин 8 хвилин на день, тоді як роком раніше цей показник становив 7 годин 44 хвилини.

Цей час включає як безпосередньо переліт, так і керування аеродромом для зльоту або після посадки на стоянку. Збільшення часу, коли літак літає, дозволяє Wizz Air збільшити кількість рейсів, що виконуються в рамках одного дня. Це призводить до зростання кількості перевезених пасажирів у перерахунку на один авіалайнер і як наслідок - виторгу авіакомпанії.

За даними звітності Wizz Air, у 2023 фінансовому році його літаки в середньому робили 4,48 вильотів на день, тоді як роком раніше цей показник становив 3,2 вильотів на день.

Авіаперевізник може збільшити інтенсивність використання авіалайнерів завдяки постійному оновленню флоту. Така стратегія дозволяє витрачати менше часу на технічне обслуговування та ремонт повітряних суден.

У 2023 фінансовому році Wizz Air вивів із парку дев'ять літаків Airbus A320 попереднього покоління та отримав 35 авіалайнерів нового покоління A321neo. Завдяки цьому загальна частка повітряних суден нового покоління у флоті Wizz Air становила 49% на кінець 2023 фінансового року. До кінця 2024 року фінансового року авіаперевізник хоче збільшити цей показник до 63%.

Фінансовий рік у звітах Wizz Air не збігається із календарним - 2023 фінансовий рік охоплює період із 1 квітня 2022 року до 31 березня 2023 року.