Голова правління Державного акціонерного товариства Latvijas dzelzceļš ("Латвійська залізниця") Рінальдс Плявнієкс повідомив, що компанія розглядає потенційну можливість участі у відновленні української залізничної інфраструктури, в тому числі рухомого складу.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Latvijas dzelzceļš.

Latvijas dzelzceļš відвідав посол США в Латвії Крістофер Робінсон і під час зустрічі з головою правління LDz Рінальдасом Плявніексом та членом правління Вітою Балоді-Андрусою сторони обговорили вплив міжнародних санкцій на транспортну галузь, розвиток LDz та поточні проекти , а також роль залізниць у національній безпеці та у сфері оборони.

"Під час розмови з послом США в Латвії ми торкнулися широкого кола питань, включаючи важливість залізничної інфраструктури у сприянні національній безпеці в надзвичайних ситуаціях, а також участь VAS "Latvijas dzelzceļš" у військовій мобільності ЄС та НАТО. Також було обговорено потенційну необхідність відновлення української залізничної інфраструктури, в тому числі рухомого складу, та можливість участі концерну Latvijas dzelzceļš у цьому амбітному процесі", - зазначив Плявнієкс.

Під час зустрічі також обговорювалось місце LDz у міжнародних вантажних транспортних коридорах, країни походження вантажів, що перевозяться, та їх динаміка, а також актуальні виклики LDz у сфері вантажних перевезень з огляду на міжнародні санкції та геополітичну ситуацію.