Компанія Siemens Mobility уклала у Великій Британії сервісний контракт вартістю 530 млн євро, що передбачає технічне обслуговування до 2031 року парку з 51 дизель-поїзда серії 185 у Північній Англії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Поїзди, які експлуатує оператор TransPennine Express на маршрутах між Манчестером та кількома іншими містами, обслуговуватимуться в основному депо в манчестерському районі Ардвік та двох допоміжних депо в Йорку та Кліторпсі.

Дизель-поїзди з гідравлічною передачею серії 185 сімейства Velaro від Siemens експлуатуються з 2006 року і весь цей час обслуговувалися німецькою компанією-виробником. Вони належать до лізингової компанії Eversholt Rail.

У рамках колишніх сервісних контрактів Siemens Mobility обладнала поїзди бортовими засобами моніторингу стану, підключеними до хмарного додатку Railigent X. Завдяки цьому працівники депо оперативно отримують інформацію про стан усіх поїзних систем та можуть ефективно обслуговувати рухомий потяг.

Потяги, термін служби яких близький до 20 років, неодноразово отримували галузеві нагороди за високий рівень надійності.