Порт Іскендерун, розташований на південному сході Туреччини, що зазнав значних пошкоджень під час землетрусу в лютому 2023 року, наразі працює з 35% завантаженням від своєї пропускної спроможності.

Про це пише ЦТС з посиланням на Yeni Şafak

На відновлення працездатності порту знадобилося декілька місяців, -  8 квітня контейнерний термінал порту розпочав роботу.

Зазначається, що 55% завантаження Іскендерун досягне на початку червня.

За даними порту, на 70-80% завантаження планується вийти в середині серпня цього року, а в листопаді очікується вихід на повну потужність.

Після землетрусів у провінції Кахраманмараш торгівля та виробництво перейшли до поступової нормалізації. Близько 90% виробників у регіоні відновили виробництво, хоча поки що й не на повну потужність.

Нагадаємо, порт через пошкодження під час землетрусу з 6 лютого призупинив роботу. "При оцінці збитків, завданих береговим об'єктам після землетрусу, було встановлено, що в доці в порту Іскендерун були обвали, в інших портах пошкоджень не виявлено", - повідомило тоді Головне управління з морських справ при міністерстві транспорту та інфраструктури Туреччини. Проте вже 7 лютого в порту на контейнерному терміналі спалахнула потужна пожежа.

Незважаючи на намагання загасити пожежу, вона не вщухала. Зокрема, 7 лютого, була направлена авіація, щоб спробувати загасити її, але вогонь продовжив вирувати. Станом на 9 лютого пожежу вдалося локалізувати. І лише в кінці лютого розпочались роботи з розчищення території терміналу.