Гасіння пожежі в турецькому порту Іскендерун, що виникла внаслідок потужного землетрусу 6 лютого, станом на 9 лютого все ще триває.

Як пише Splash, на який посилається ЦТС, напередодні ввечері турецька влада заявила, що завдяки зусиллям пожежних з повітря, води та землі вдалося зупинити розповсюдження пожежі. Однак станом на ранок сьогоднішнього дня відео з місця події демонстрували темні клуби диму. Місцева адміністрація пояснює, що це тривають заходи з локалізації вогнища.

Як повідомлялося раніше, контейнерні лінії перенаправляють судна до альтернативних портів у східному Середземномор’ї. Зокрема, Maersk заявив, що Iskenderun залишатиметься закритим до подальшого повідомлення. Компанія зберігатиме контейнери в найближчих портах і хабах протягом трьох тижнів без додаткових витрат, поки плануватиме наступні кроки.

Russell Group, британська компанія з обробки даних та аналітики, сьогодні оцінила, що пожежа в порту призведе до збитків у 679 млн доларів. В компанії прокоментували, що "інцидент з Іскендеруном підкреслює повторювану проблему у світовій торгівлі, коли єдина точка збою, наприклад, закриття порту, може спричинити хвилі подій у ланцюгах поставок".