В Україні з початку війни було зведено 85 тимчасових переправ, що допомогло швидко відновити сполучення до постраждалих сіл та міст, повідомили в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, пише ЦТС.

"Сотні знищених мостів через збройну агресію росії по всій країні. На державних дорогах зруйновано 157 мостів. Одразу після деокупації регіонів - перше, над чим працювало Агентство відновлення - налагоджували проїзд через зруйновані мости", - йдеться в повідомленні.

Загалом, з початку війни було зведено 85 тимчасових переправ.

"Проте не всі переправи здатні витримувати значні навантаження, і на критично важливих маршрутах почалась відбудова мостів. У кожному регіоні дорожники працюють у тісній координації з військовими та ОВА щодо доцільності відбудови та з безпекових питань", - додали в Агентстві. 

Впродовж 2022 року було відновлено 41 міст, 8 з них були зруйновані війною - решта аварійні мости, котрі розташовані та основних маршрутах та вкрай важливі для логістики в країні. 

У 2023 році Агентство вже відбудувало та відкрито рух по 4 мостах у Житомирській, Київській та Чернігівській областях. 

Наразі будівельні роботи ведуться на 25 об'єктах у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях. 

"Під час війни пріоритетними є ті маршрути, через які проходять основні обсяги товарів цивільного та військового призначення. Роботи по відбудові мостів не припиняємо та плануємо найближчим часом розпочати роботи ще на низці важливих для країни об'єктів", - підсумували в Держагентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.  

350323346_1652298435210448_8990855685579062004_n