Залізниці Німеччини (Deutsche Bahn) з червня 2023 року почнуть здавати всім охочим в оренду за 41 євро на місяць складні велосипеди виробництва лондонської компанії Brompton. Ці велосипеди можна швидко складати і потім у складеному вигляді безкоштовно перевозити у будь-якому громадському транспорті як звичайний багаж.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

DB вважають, що такі велосипеди будуть особливо потрібні пасажирам, які щодня їздять до місця роботи або навчання. Їм не потрібно шукати вільне місце на велосипедній парковці або оплачувати провезення звичайного велосипеда поїздом або автобусом.

Крім того, складаний велосипед можна взяти з собою у громадський транспорт і в тих випадках, коли через підвищене завантаження звичайні велосипеди забороняють перевозити.

У місячну плату включено доставку складного велосипеда в межах Німеччини, страховку та комплексне сервісне обслуговування після 6 місяців експлуатації.

Користувачі укладають річний контракт безпосередньо з Brompton. Після цього терміну користувачі можуть продовжити абонемент або придбати його зі знижкою. 

У співпраці з Brompton залізниці Німеччини просувають концепцію поїздок з використанням велосипедів та поїздів.

Попередньо DB протягом 2 місяців тестували нову послугу на міській залізниці в Штутгарті.

DB-Connect-Brompton

sbahn_brompton_bahnsteig_compressed