Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України обговорює потенційну співпрацю щодо модернізації прикордонної інфраструктури з UNODS та UNOPS, пише ЦТС.

"Йде підготовка до модернізації пунктів пропуску, які вже з червня мають перейти до зони відповідальності Агентства відновлення згідно з Постановою Уряду №280. Держагентство займатиметься будівництвом, реконструкцією, ремонтом, облаштуванням та модернізацією ПП, їхнім утриманням та експлуатацією", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у контексті цієї зони відповідальності Агентством ведеться активна підготовка до запуску робіт в цьому напрямку, включаючи залучення міжнародних партнерів до співпраці.

Так, в Агентстві відновлення відбулась одна з таких зустрічей  - з представниками UNOPS та UNODS  щодо потенційної співпраці для розвитку прикордонної інфраструктури України.

Серед пріоритетних пунктів пропуску, які обговорювались на зустрічі, ті що на кордоні з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною. 

"Обговорили з UNODS та UNOPS перспективи разом провести оцінку інфраструктури пунктів пропуску. Зокрема того, наскільки вона відповідає актуальним потребам огляду вантажів та подорожуючих", - йдеттся в повідомленні.