Італійська державна компанія Consip, що відповідальна за всі централізовані публічні закупівлі в країні, наприкінці минулого року провела тендери на постачання 1000 одиниць електробусів. В шести лотах з семи перемогла компанія Iveco Bus, яка виготовить 925 електробусів E-Way для міст Італії.

Як пише ЦТС з посиланням на Transport publiczny, постачання електробусів має бути здійснене місцевим перевізникам протягом найближчих двох років. В 2023 році, з урахуванням контрактів попередніх років, Iveco поставить більше 1000 автобусів для Consip.

Усі ці замовлення реалізуються в рамках Національного плану відновлення та стійкості Італії, що передбачає створення можливості гнучкого замовлення транспортних засобів органами місцевого самоврядування та автобусними перевізниками за державною рамковою угодою.

Зазначається, що кінцеві отримувачі зможуть вибрати як конкретну модель автобусу, керуючись очікуваною вартістю життєвого циклу (наприклад, з точки зору споживання палива) на основі відповідних операційних припущень, так і провести конкурентну процедуру між переможцями державного рамкового контракту. Звісно, ​​проектом передбачена можливість внесення в замовлені автобуси ряду індивідуальних налаштувань, серед яких не тільки зовнішнє фарбування, а й кольори салону, встановлення додаткового обладнання в пасажирському просторі, бортових пристроїв для водіїв та різних системи сповіщення для пасажирів. У випадку акумуляторних транспортних засобів передбачається вибір різних технологій зарядки.

Раніше Iveco Bus вже отримала замовлення від Consip на понад 900 автобусів. Найбільші з них включають поставку 100 автобусів Crossway на природному газі для автобусного оператора в регіоні Абруццо, і 203 автобусів (включаючи 68 автобусів Crossway на природному газі) для регіону Молізе. Регіон Абруццо також отримає згадані електробуси E-Way.

Читайте також До 2030 року кожен другий міський автобус Німеччини буде електричним