Голова ДП "Адміністрація морських портів України" Юрій Литвин під час робочої поїздки у порти Ізмаїл і Рені повідомив, що у 2022 році в Дунайські порти було інвестовано 15 млн доларів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію держпідприємства.

"Першочергове завдання, яке стоїть перед АМПУ - це продовження збільшення обсягів переробки вантажів за рахунок введення в дію нових причалів, освоєння додаткових вантажопотоків, та оптимізація роботи. Це неможливо без тісної та ефективної взаємодії в межах державно-приватного партнерства. 15 млн доларів було інвестовано у 2022 році в Дунайські порти і це вже дало певний ефект. 9 травня порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки. 6,18 млн тонн - це рекордні за всю історію свого існування темпи виконання річних показників", - підкреслив він.

Литвин під час поїздки провів огляд акваторій портів та виробничих потужностей портових терміналів а також обговорив проблемні питання щодо співпраці державного підприємства та приватного сектору.

"Серед питань, які під час зустрічі зазначили представники підприємств - портових операторів - це збільшення кількості внутрішньопортових лоцманських проводок, збільшення кількості якірних місць на Дунаї та сприяння у вирішені питання щодо поліпшення дорожньої інфраструктури", - додали в АМПУ.