Федеральна адміністрація громадського транспорту США (FTA) оголосила про виділення 703 млн доларів у вигляді грантів шести штатам на заміну пасажирського рухомого складу з великим терміном служби, який використовується в міських та приміських рейкових транспортних системах.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Фінансування здійснюється відповідно до закону про інвестиції в інфраструктуру та робочі місця (Bipartisan Infrastructure Law) у рамках федеральної програми оновлення рухомого складу, спрямованої на підвищення безпеки та якості обслуговування пасажирів на метрополітенах, у приміських та трамвайних сполученнях.

Регіональне агентство громадського транспорту Сакраменто SacRT отримає 45,1 млн доларів на закупівлю 16 вагонів трамвая, які замінять транспортні засоби зі строком служби, що минув. Для приміської лінії Tri-Rail регіональної транспортної адміністрації Південної Флориди SFRTA буде направлено 71,7 млн доларів на заміну майже третині існуючого парку рухомого складу (локомотивів та пасажирських вагонів).

Транспортна адміністрація Чикаго отримає 200 млн доларів  на закупівлю 300 вагонів електропоїздів для заміни одиниць, які перебувають в експлуатації з 1980-х років. Оператору системи міського рейкового транспорту Великого Сент-Луїсу виділяють 196,3 млн доларів на заміну 48 одиниць рухомого складу з великим строком служби.

Регіональна транспортна адміністрація Великого Клівленду (GCRTA) отримає 130 млн доларів на закупівлю 60 нових транспортних засобів, які можуть бути використані як на лініях системи рейкового транспорту, так і на звичайних. Зрештою, Транспортна адміністрація штату Юта (UTA) зможе витратити 60 млн доларів на придбання 20 нових вагонів трамвая.

У FTA зазначають, що використання застарілого рухомого складу є основною причиною запізнення поїздів та зростання транспортних витрат. При цьому пасажирам недоступні такі сучасні зручності, як цифрові інформаційні панелі та аудіосистеми, а також немає умов для подорожей пасажирів з обмеженими можливостями.