Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повідомило, що за допомогою єЧерги на 16 пунктах пропуску перетнули кордон 9500 вантажівок, пише ЦТС.

"На 16 найбільш критичних та завантажених пунктах пропуску через державний кордон працює безкоштовна Система онлайн-бронювання єЧерга. Більш ніж 14,6 тисяч вантажівок було записано у електронну чергу в перший тиждень роботи сервісу", - йдеться в повідомленні.

Електронна черга повністю замінила "живу" чергу на всіх 16 пунктах пропуску. На вихідних через ПП "Рава-Руська - Гребенне" та "Краківець-Корчова" проїхали останні вантажівки, котрі стали у ланцюг до запуску сервісу єЧерга. 

"Повноцінна робота єЧерги на найбільших пунктах пропуску країни налагоджена за тиждень. Це результат роботи усієї інфраструктурної команди країни. З грудня минулого року ми відточували роботу системи на "пілоті" електронної черги у Ягодині. Лише на цьому пункті пропуску єЧерга організувала перетин кордону 88 тисяч вантажівок. Ми на практиці перевірили, що впорядкування черги поліпшує логістику і тепер масштабуємо практику на весь західний кордон", - зазначив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм.

Нагадаємо, що рух вантажівок через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" вдалося розблокувати. Відсьогодні він здійснюється у звичному режимі.

Електронні черги створені для міжнародних перевізників вантажів, які прямують з України до Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Запис потрібен усім транспортним засобам, загальною масою від 7,5 тонн.

photo_2023-05-15_17-11-11 (2)