Цього тижня вже запрацювала реєстрація до єЧерги для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

Наразі послугою можуть скористатися водії вантажівок, які планують перетинати кордон в наступних пунктах пропуску: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська - Хребенне", "Краківець-Корчова", "Шегині-Медикам, "Устилуг-Зосин", "Нижанковичі-Мальховіце" (місце перетину кордону), "Ужгород - Вишнє-Нємецьке", "Тиса (Чоп) - Захонь", "Порубне-Сірет", "Могилів-Подільський - Отач", "Дякове - Халмеу", "Мамалига – Крива", "Старокозаче-Тудора", "Виноградівка-Вулкенєшть", "Орлівка-Ісакча", "Рені-Джюрджюлешть".

Зареєструвавшись у відповідному застосунку, водій транспортного засобу отримуватиме інформацію про власний статус у черзі, її просування та час прибуття в пункт пропуску.

Час запуску прогнозується від проектної пропускної здатності кожного пункту пропуску та швидкості оформлення транспортних засобів на суміжній стороні.

Інструкції для реєстрації доступні трьома мовами: українською, англійською та польською. Незабаром можна буде скористатись інструкціями угорською, румунською, турецькою та словацькою мовами.

Нагадаємо, 2 травня Кабінет Міністрів ухвалив Постанову про поширення проєкту "Електронна черга перетину кордону" (єЧерга) на 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску для вантажних автомобілів"