Авіакомпанія Turkish Airlines влітку планує замовити одразу 600 нових літаків, розповів голова авіаперевізника Ахмет Болат. Це вдвічі більше, ніж її існуючий флот.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

За словами топ-менеджера, йдеться про 400 середньомагістральних авіалайнерів і 200 літаків для польотів на далекі відстані.

Turkish Airlines вже близька до укладання угоди з Boeing на частину літаків, заявив Болат. Про це замовлення авіакомпанія може оголосити під час саміту Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) у Стамбулі, що відбудеться з 4 по 6 червня.

Решту авіалайнерів Turkish Airlines може замовити в іншого виробника під час авіашоу у Фарнборо, додав голова авіакомпанії. Авіасалон заплановано на 22-26 липня.

Ймовірно, другим виробником стане європейський Airbus, оскільки зараз турецький авіаперевізник використовує авіалайнери лише Boeing та Airbus та має необхідну технічну базу та персонал для їх експлуатації.

Постачання нових літаків пройде до 2033 року. Стратегія Turkish Airlines передбачає, що на той момент її загальний флот становитиме 810 повітряних суден.

Наразі авіакомпанія літає на 300 літаках. Отже, Turkish Airlines виведе з флоту 100 старих авіалайнерів до 2033 року.