Рада міністрів Болгарії скасувала національну заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, про це стало відомо під час робочої зустрічі міністра сільського господарства Болгарії Явора Гечева та українського міністра агрополітики Миколи Сольського.

Про це пише ЦТС з посиланням на АПК-inform.

"Болгарія та Україна можуть працювати разом, щоб знайти довгострокові рішення для прискореного транзиту сільськогосподарських товарів до третіх країн і запропонувати їх Європейській Комісії", - зазначив Гечев.

Він запевнив, що наразі зусилля зосереджені на розвитку логістичних систем, за допомогою яких шляхи солідарності працюватимуть і виконуватимуть функцію, для якої вони створені.

Нагадаємо, ЦТС писав, що 19 квітня Болгарія запровадила тимчасову заборону на імпорт продуктів харчування з України. Як тоді повідомив Гечев, основна причина в тому, що минулого року, всупереч концепції так званих коридорів солідарності, значні обсяги продовольства залишилися в країні і порушили виробничі та торговельні ланцюжки. "Якщо ця тенденція збережеться і посилиться, що цілком реально після аналогічних заборон, запроваджених іншими країнами, це може закінчитися важкими наслідками для болгарського бізнесу", - заявив він.