У Брюсселі на маршрути вийшов трамвай нового покоління TNG. Міська транспортна компанія STIB замовила вдосконалену модель у 2020 році і днями перший транспортний засіб вже почав курсувати на лінії 51.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Mayor.

TNG - це сучасна версія найновіших трамваїв, які наразі курсують у мережі STIB (T3000 та T4000).

Перші випробування почалися в жовтні 2021 року. Тепер, після їх завершення, новий трамвай готовий до роботи в мережі. TNG курсуватиме на завантаженій лінії 51 між Міді та Штаде.

STIB замовила 90 трамваїв замість старих моделей, однак спочатку кожен з них мають випробувати на дистанції до 1000 кілометрів, перш ніж вони зможуть перевозити пасажирів.

Іх виводитимуть на маршрути міста поступово. 

Трамвай довжиною 32 метри має 182 місця, включаючи 47 місць для сидіння, трамвай довжиною 43 метри має 256 місць, включаючи 65 місць для сидіння. Вагони мають широкі двері та низьку підлогу для розміщення людей на інвалідних візках.

У транспортному засобі також є два багатофункціональні місця для подорожуючих з колясками. Крім того, так звана модель TNG оснащена ручними пандусами, вбудованими в підлогу, щоб допомогти людям сідати та виходити, особливо на зупинках, які ще не мають адаптованих платформ.

Додано інновації щодо безпеки пасажирів, водійського персоналу та інших учасників дорожнього руху загального користування (пішоходів, автомобілістів тощо): чутливі кромки на рівні кожних дверей, зовнішні дзеркала-камери на додаток до звичайних дзеркал заднього виду, передня камера для зменшення сліпої зони, пристрій виявлення перешкод тощо.

Частина передньої частини трамвая також містить елементи з гнучкого матеріалу, призначені для зменшення ударів у разі зіткнення, а також пристрій контролю сходження з рейок.

124931_A7407892-HDR-Modifier_BD

FupXWC5XwAEtaWx

FupXU6wXgAIlOwP

FupXVYOWIAM-SJu

FupXUGwWYAIVUWP